Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

[DOWNLOAD] "Sodan henki" by Tuomas Tepora " eBook PDF Kindle ePub Free

Sodan henki

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Sodan henki
  • Author : Tuomas Tepora
  • Release Date : January 16, 2015
  • Genre: Military & Warfare,Books,
  • Pages : * pages
  • Size : 2841 KB

Description

Talvisodan henki: totta vai tarua?

Talvisodan henki on yksi kÀytetyimmistÀ suomalaisista myyteistÀ. Teporan teos on paitsi silmiÀ avaava tutkimus myös elÀvÀinen kuvaus elosta talvisodan aikana.

Tuomas Tepora riisuu talvisodan hengen yltÀ myyttisen kaavun ja tarkastelee sitÀ laajasti ja eri puolilta, pÀÀosin kotirintaman nÀkökulmasta mutta rintamamiehiÀkÀÀn unohtamatta. Miten talvisodan henki syntyi ja miten sitÀ tietoisesti rakennettiin? Miten huhut elivÀt ja vaikuttivat? HengessÀ esiintyi myös pohjavirtauksia: pelkoa, itsekkyyttÀ, epÀvarmuutta. Sodan lopulla henki alkoi rakoilla, ja sitÀ alettiin purkaa. Esiin nousivat viha ja epÀluulo, salaliittoteoriat ja syntipukkien etsiminen. Kunniakas taistelu tuntui pÀÀttyneen hÀpeÀlliseen rauhaan. Merkkipaaluksi muodostuvassa teoksessa hyödynnetÀÀn ennen kÀyttÀmÀttömiÀ lÀhteitÀ.

Filosofian tohtori Tuomas Tepora (s. 1978) on sujuvakynÀinen uudemman sukupolven historiantutkija Helsingin yliopistossa. HÀn on tutkinut mm. sodan ja tunteiden kulttuurihistoriaa, nationalismia ja ryhmÀsymboleja. Teporan teos Sinun puolestas elÀÀ ja kuolla palkittiin vuoden 2011 tiedekirjana.


Download Free Books "Sodan henki" PDF ePub Kindle



Post a Comment for "[DOWNLOAD] "Sodan henki" by Tuomas Tepora " eBook PDF Kindle ePub Free"